top of page
  • GLOBU

GLOBU Lifestyle: Design meubels online kopen: betaalbaar en betrouwbaar

Design meubels online kopen: betaalbaar en betrouwbaar


Shoppers omarmen het design meubels online kopen van design. Maar waarom zou je online design meubels kopen? Wat zijn de voordelen en nadelen van design meubels online kopen? Tips nodig waar je op kunt letten nodig? Of op zoek naar een inspirerend top 5 van favoriete Nederlandse designmerken? Lees dan gauw verder..




De voor- en nadelen van design meubels online kopen

Een paar maanden geleden kocht ik een aantal design meubels online. Gewoon omdat ik geen zin had om veel tijd te verspillen aan winkel in en winkel uit te gaan. Ik was eerst wat kritisch online aan het rondkijken bij een aantal design meubel winkels. Een mooie kwalitatieve kast is immers toch wel een investering. Is het wel betrouwbaar? Is het betaalbaar? Krijg ik wel hetzelfde als wat ik zie? Voelt het wel goed? Allemaal vragen die door mijn hoof gingen. Ik heb toch de sprong gemaakt en veel geleerd. Ik deel graag mijn ervaring met je en heb de voordelen en nadelen op een rijtje voor je gezet. 

Voordelen van design meubels online kopen:

1. Kortingen en kostenbesparing:

De prijzen zijn over het algemeen goedkoper. Je kunt de prijzen bij verschillende design meubel winkels online met elkaar vergelijken. Je krijgt vaak scherpe prijzen omdat de verkopen geen showroom houden. Duidelijk toch waarom de verkoper je betere deals kan bieden dan welke fysieke showroomverkoper dan ook?   

2. Gemak:

Waar anders kun je om middernacht comfortabel winkelen in je pyjama? Er zijn geen rijen of winkelmedewerkers om op te wachten om je te helpen met je aankopen. Binnen enkele minuten heb je je bestelling geplaatst en betaald. Online winkels bieden ons de mogelijkheid om 24/7 te winkelen. Geweldig toch? 

3. Tijdsbesparing:

Ik heb niet veel tijd en wil mijn weekenden niet verspillen met het rondrennen in de stad op zoek naar meubels. Meubels online kopen kan je echt heel veel tijd besparen. Je hoeft niet elke meubelwinkel te bezoeken en dus ook geen tijd te verspillen. Deze tijd kunnen we weer besteden aan andere leuke dingen. Heerlijk toch? 


4. Verbazingwekkende ontwerpen:

Je kunt zoveel verbazingwekkend en uniek ontworpen producten vinden. Vaak zijn deze moeilijk te vinden bij lokale meubel winkels. Je krijgt vanuit je stoel een breed scala aan meubelproducten te zien. De keuze is volop qua merken, producten en modellen. 




5. Levering aan huis:

De meeste online winkels / e-commerce websites bieden gratis verzending. Dus je krijgt de meubels zonder gedoe thuis geleverd.

6. Gratis installatie:

Sommige online winkels / e-commerce websites bieden niet alleen gratis bezorging, maar ook gratis installatie. Dat scheelt weer een hoop gepuzzel en voorkomt een eventuele ruzietje thuis.

7. Geen druk van directe aankoop:

Bij de online aankoop is het altijd niet nodig om dingen te kopen die je hebt geselecteerd. Bovendien kun je zo vaak als je wilt door items bladeren. En niet onbelangrijk, je kunt de prijslijst van verschillende winkels met elkaar vergelijken.

8. Goede service:

Online meubelmerken zorgen beter voor hun klanten in vergelijking met de fysieke winkel. Vanwege het feit dat klanten hun beoordelingen en recensies geven. Geen bedrijf wil een slechte beoordeling. Dit is namelijk niet echt uitnodigend om daar te kopen. 

Nadelen van design meubels online kopen:

  1. Wanneer je een verkeerd product hebt gekocht, kan het retourproces een langdurige en stressvolle ervaring zijn. Gelukkig zijn de betere online meubel winkels goed ingericht op het retourproces.

  2. Je koopt meubels zonder ze zelfs maar te zien of aan te raken. Het kan zijn dat de meubels in werkelijkheid anders zijn dat wat je had verwacht. Heel vervelend. 

  3. Meer nadelen kan ik niet bedenken.

Gelukkig veel betrouwbare online design meubel winkels

Alles heeft voor- en nadelen en dat geldt ook voor online kopen van design meubilair. Soms kan het gebeuren dat je een verkeerd product krijgt of dat je de verkeerde afmetingen hebt besteld. Het retourneren van dat product kan enige tijd in beslagnemen. Aan de andere kant zitten er veel meer voordelen aan het online kopen van designmerken. En er zijn tegenwoordig gelukkig veel betrouwbare online designmeubel winkels, die ook nog eens een showroom hebben, bijvoorbeeld DesignOnline24.   




Favoriete design online 

Ik koop altijd design meubels bij DesignOnline24 omdat het makkelijk, goedkoop en betrouwbaar is. Je krijgt daar echt de beste merken, deals en de beste korting. Daarnaast is het ook mijn favoriete plek om lekker online te windowshoppen en inspiratie op te doen. Bij DesignOnline24 vind je betaalbare en leuke design meubels. Zowel voor je bedrijf als voor je eigen huis. Ze zijn officieel gecertificeerd door Webshop Keurmerk. Dit betekent dat je 3 jaar volledige garantie krijgt. Dat is altijd fijn wanneer je een duurdere aanschaf doet.  

Top 5 populaire design interieurmerken:

Ik houd echt van mooie kwalitatieve meubelstukken, die ook nog eens betaalbaar zijn. Ik heb een opsomming gemaakt van mijn top 5 design interieurmerken. Kijk echt eens naar hun producten het zijn echt meesterwerken met een eigen verhaal.  

1. 24Design

Dit populaire en betaalbare eigen merk van DesignOnline24. Je kunt kiezen uit een groot aantal vriendelijk geprijsde 24Designs-meubels. De collectie gaat van barkrukken, stoelen en kasten tot dressoirs, eettafels, vloerkleden en tuinmeubelen. Perfect voor als je op zoek bent naar designmeubelen van goede kwaliteit. En bovendien heel betaalbaar. De ontwerpers achter de 24Designs-meubels spelen in op de laatste trends qua vorm en kleur. Ze gebruiken alleen kwalitatief hoogwaardige materialen. Je vindt de 24Designs-meubels alleen bij DesignOnline24.

2. BePureHome

BePureHome staat voor stoer, puur en basic met een design-twist. De collectie bestaat uit prachtige kasten, stoelen, tafels, lampen, kandelaren, plaids en nog veel meer stoere woonitems. Door de natuurlijke materialen en rauwe kleuren past BePureHome in ieder interieur. 

3. By Boo

By-Boo is niet zomaar een stevig, oer-Hollands interieurmerk uit 2013. By-Boo is anders. Onderscheidend. Eigenwijs. Verrassend. By-Boo laat zich duidelijk niet plaatsen in een vastomlijnd hokje. Ja, wij haken in op actuele woontrends (en snel ook), maar geven er altijd nèt even een andere draai aan. Ze hebben opvallende woonstijlen en gave woonitems, die gaan om gevoel, puur lef én inspiratie. 

4. Dutchbone

Dutchbone is een dynamisch label gericht op ontwikkeling, import en groothandel van wereldwijd geïnspireerde producten. Reizen naar andere landen, inspiratie opdoen uit verschillende culturen en een eerbetoon brengen aan vakmanschap, zowel vroeger als nu. Dutchbone levert werkelijk unieke interieurstukken gemaakt om een moment vast te leggen. 

5. Zuiver

Een jong, speels merk van Nederlandse bodem. Dat is Zuiver. Zuiver ontwerpt allerlei soorten meubels, helemaal gericht op de laatste woontrends van dit moment. Zuiver meubels zijn innovatief, maar het merk is ook vooruitstrevend op het gebied van bijvoorbeeld verlichting, vloerkleden en woonaccessoires. De brede en groeiende collectie Zuiver meubels is te omschrijven als modern, gedurfd en trendy. 




Tips waar je op kunt letten bij design meubelen online kopen

1. Bekijk bedrijfsrecensies.Op Facebook of Google is het een goed teken dat je een gerenommeerd online meubelbedrijf heeft gevonden als de gemiddelde beoordeling van het meubelbedrijf meer dan 4/5 sterren is.

2. Kijk naar meubelrecensies.Als je een specifiek meubel overweegt, lees dan wat andere klanten erover hebben gezegd. Wanneer zes mensen slechts één ster een bank hebben gegeven, blijf dan weg! Dat gezegd hebbende, is het ook goed je eigen steentje bij te dragen en meubels beoordelen. Mensen horen graag de mening en feedback van anderen over meubelaankopen.

3. Kijk naar het retourbeleid / tevredenheidsgaranties. Sommige bedrijven bieden mogelijk een prijsmatch of comfortgarantie voor je meubels. Kijk naar hun beleid en garanties voordat je koopt. Ik zou bijvoorbeeld nooit online een matras kopen zonder een of andere comfort garantie, bijvoorbeeld een slaapgarantie van 120 dagen.

4. Zorg dat je je huiswerk op orde hebt. Omdat je de meubels niet kunt zien en je alleen een foto hebt om naar te kijken. Kies dus altijd de juiste dealer om mee om te gaan. Zorg voor de afmetingen van het meubilair dat je koopt. Zo voorkom je eventuele problemen met meubelruimte.

2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page